Gyakran Ismételt Kérdések

Nem. Rendelés leadása kizárólag a webshopon keresztül lehetséges.

A rendelés leadása után közvetlenül e-mailben megküldjük a visszaigazolást. Amennyiben nem érkezik meg, jelezd nekünk e-mailben és mi elküldjük: thalgo@thalgo.hu e-mail címre. Kérjük, mindenképp ellenőrizd, hogy jó e-mail címet adtál-e meg a rendeléskor.

Ha törölni szeretnéd a rendelésedet, akkor írj e-mailt a thalgo@thalgo.hu e-mail címre. Ha azután szeretnéd visszamondani a megrendelést, ha mi már átadtuk a futárszolgálatnak, akkor ne vedd át a csomagot.

A várható szállítási idő a termék adatlapján is látható, de ha raktáron van, akkor 1-2 nap, bármely szállítási módot is választod. 

Ha az adott terméket nem tudod kosárba tenni, akkor azt jelenti, hogy jelenleg nincs raktáron. Ekkor információt kérhetsz ügyfélszolgálatunktól, hogy mikor lesz újra elérhető. 

Ha nem megfelelő számodra a futárszolgálat által meghatározott szállítási idő, akkor a futárszolgálattal tudsz egyeztetni. Miután mi átadjuk a GLS-nek a csomagot, mi már nem tudunk információt adni róla.

 A GLS e-mail értesítőjében mindig van lehetőség módosítani a szállítás napján, és ha nyomon szeretnéd követni a rendelést, azt is a GLS oldalán teheted meg.

Előfordulhat, hogy időközben meg szeretnéd változtatni a kiszállítási címét. Ennek két esete van. Ha rögtön a megrendelés után változtatnál címet, akkor csak írj egy e-mailt a thalgo@thalgo.hu e-mail címre. Ha viszont azután módosítanál a szállítási címen, miután már a GLS-nál van a csomagod, ezt minden esetben az ő elérhetőségeiken vagy az e-mail értesítőben található információk alapján teheted meg. Ebben a fázisban nekünk már nincs rálátásunk a csomagra.

Nem, kizárólag Magyarország területére szállítunk.

Amennyiben mégsem szeretnéd a választott terméket / termékeket, van lehetőséged arra, hogy visszaküld. Ez esetben azonban eredeti, bontatlan csomagolásban tudjuk csak elfogadni a visszaküldést. Felbontott, használt kozmetikai termékeket higiéniai okokból nem áll módunkban visszavenni.

Az internetes vásárlásra vonatkozó törvények alapján 14 napos, indoklás nélkül visszaküldésre van lehetőség, amely idő alatt bármikor elállhatsz a vásárlástól.

A visszaküldés összege minden esetben a vásárlót terheli!

A termék épségben való visszaküldése a te felelősséged, ezért kérjük, olyan alapossággal csomagold be, ahogy megkaptad! Köszönjük!

Személyesen a 1182 Budapest, Tarkő utca 4. címen található irodánkba tudod visszahozni a csomagodat.

Visszaküldött termék esetén 30 nap áll rendelkezésünkre, hogy felülbíráljuk és visszautaljuk a rendelés összegét. A visszatérítést azonban addig mindenképp visszatartjuk, amíg nem érkezett meg hozzánk a termék.

Ha kicsomagolás után vetted észre, hogy a csomag tartalma sérült, ne ijedj meg! Minél hamarabb jelezd ügyfélszolgálatunk felé e-mailen vagy telefonon keresztül. Az e-mailben mindenképp tüntesd fel a rendelésed számát és röviden írd le a problémát. Sérülés esetén küldj fotót is, hogy minél hamarabb ki tudjuk vizsgálni az ügyet.

Igyekszünk rövid időn belül megoldást találni, addig is őrizd meg a csomagot úgy, ahogy van, mi pedig mihamarabb keresünk téged a megoldással.

Ha kicsomagolás után vetted észre, hogy hiányzik belőle valamelyik termék, kérjük, hogy minél hamarabb jelezd ügyfélszolgálatunk felé e-mailen vagy telefonon keresztül. Az e-mailben mindenképp tüntesd fel a rendelésed számát, és írd meg, melyik termék hiányzik.

Igyekszünk rövid időn belül megoldást találni, addig is őrizd meg a csomagot úgy, ahogy van, mi pedig mihamarabb keresünk téged a megoldással.