A Mi történetünk

1964 – Egy gyógyszerész létrehozza a Thalgo-t

A víziós gyógyszerész, André Bouclet mindig is szenvedélyesen rajongott a tenger regeneráló erejéért. 1964-ben létrehozta a Thalgo-t („Thalassotherapy” és „Algae”), az első algákon és tengeri kivonatokon alapuló bőrápoló termékekre szakosodott laboratóriumot, amelyet az orvosi világnak és a thalassoterápiás központoknak szántak.

1966-ban kifejlesztett egy egyedülálló alga mikronizálási módszert, amely felszakítja az algák sejtfalát, hogy felszabadítsa a tartalmukat, miközben megőrzi a gazdag hatóanyagokat. Ugyanebben az évben nyújtott be orvosi szabadalmat három mikronizált alga (Laminaria Digitata – Fucus Vesiculosus – Lithothamnium calcareum) kombinációjára, amelyet bőr-, reumás- és keringési rendellenességekre írtak fel.

1976 – Megalakul a Thalgo a francia Riviérán

1976-ban a francia Riviérán hozták létre a Thalgo Laboratóriumot, amelyet gyengéd életmódja, energetizáló fénye és színei ihlettek, hogy aktív összetevőit érzékszervi illatokba és textúrákba “burkolják”. A galenikus formák a tengerhez kötődő érzékszervi örömöket idézik, míg a Grasse-ban kifejlesztett illatok a napsütötte víz frissességét és fényességét közvetítik.

A Thalgo mindig is egyesítette a hatékonyságot és a jó közérzetet.

1999 – új lendület!

1999-ben Jean-Claude Sirop, egy látnoki mérnök megvásárolta a Thalgo-t. Irányításával újjáéledne a családi vállalkozás.

Fia, Bernard Sirop 2004-ben vette át a cég vezetését. Együtt inspirálták azt az elképzelést, hogy a teljesítménynek a márka értékeinek középpontjában kell állnia. Néhány éven belül a Thalgo Franciaországban és külföldön is a professzionális tengeri kozmetikumok világelsőjévé fejlődik.

Napjainkban a szépségszalonok, gyógyfürdők és thalassoterápiás központok több mint 12 000 szakembere bízik bennünk világszerte, köztük 500 szállodai gyógyfürdő és 30 thalassoterápiás központ.

visuels 71 Prog Fid 1